circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Flix es trasllada al final de la Batalla de l'Ebre

Circdelacultura

dimecres 9 de novembre de 2022

flix.cat

El cap de setmana del 19 de novembre, Flix es traslladarà de nou al 1938 des de la primera ocupació franquista a l’abril fins al final de la batalla de l’Ebre. Per fer-ho, comptarà amb la presència de cent seixanta recreadors de setze grups d’arreu del país i vehicles militars de l’època, tots ells ambientant el nucli antic del municipi per oferir una immersió  en l’època que de ben segur no deixarà a ningú indiferent.

Els actes s’iniciaran el 16 de novembre a les set de la tarda amb la inauguració de l’exposició “Mossos d’Esquadra. Segona República i Guerra Civil 1931-1939” instal·lada a Ca Don Ventura i que es podrà visitar fins al 27 de novembre en horari de sis i mitja a vuit i mitja de la tarda. En finalitzar la inauguració, el Sotsinspector Fèlix González Fraile, cap del Servei Històric del  Cos de Mossos d'Esquadra oferirà la conferència “Els Mossos d'Esquadra i la Guerra Civil Espanyola”.

Els actes continuaran el dijous 17 de novembre, a dos quarts de set de la tarda, amb la presentació de l’últim llibre de l’escriptor flixanco Andreu Carranza, La tomba de l’Ebre, una novel·la històrica d’amor i guerra on el riu Ebre n’és el protagonista.

El dissabte, 19 de novembre, serà el dia en què tindrà lloc la recreació del final de la Batalla de l’Ebre. Tot i així, la jornada s’iniciarà de bon matí amb una fira militaria ubicada a la plaça del Mercat de Flix i amb el museu viu amb diorames desplegats pel poble, novetat de l’últim any. Tots els recreadors participants, sota la batuta del grup de recreació XV Brigada Mixta, s’ubicaran per diferents espais del poble desplegant escenaris completament ambientats en l’època i teatralitzant escenes que permetran a l’espectador fer un viatge en el temps i conèixer  moltes dades i curiositats. Les visites als diorames seran guiades per grups i les persones que hi vulguin assistir caldrà que s’inscriguin prèviament a través del formulari en línia disponible al web www.flix.cat o el mateix dia a la plaça de l’Església, punt de sortida de les visites. No obstant això, cal tenir en compte que les places són limitades.

A un quart de cinc s’iniciarà la recreació, que aquest any tindrà com a novetat el canvi d’ubicació, traslladant-se del Passeig de l’Ebre al carrer de l’Era Nova, a la zona del Calvari. En aquest instant, centenars de recreadors escenificaran els darrers moments bèl·lics de la Batalla de l’Ebre, amb una acurada ambientació, tant en combats, estris i material explosiu. D’aquesta manera, el públic assistent podrà presenciar els combats entre l’avanç de les tropes franquistes i la resistència dels soldats republicans i civils que es retiren.

A continuació, a les set de la tarda al Cinema de la Unió Social es projectarà el documental “La Llibreta del Dr. Gras”, un documental de Júlia Albacar, David Barreda i Andreu Prunera que explica la història de la fossa de la guerra civil exhumada al mas de Santa Magdalena, a Móra d’Ebre i de la llibreta del metge que permet recuperar els cossos d’alguns excombatents enterrats allà.

Per acabar i per acomiadar el cap de setmana, el diumenge 20 de novembre es farà una caminada guiada per les últimes posicions defensives republicanes a la Batalla de l’Ebre. Durant la caminada es donarà lectura a cartes de soldats participants la batalla. El trajecte comptarà amb l’ambientació per part dels grups de recreació XV Brigada Mixta de Flix i Pàndols 38 del Pinell de Brai. Aquesta activitat, igual que la resta, és gratuïta i amb assistència lliure.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance