circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Altafulla estrena l'Straperlo, 10 hores de música i gastronomia

Circdelacultura

dijous 23 de febrer de 2023

El Casal Auditori la Violeta d'Altafulla acollirà la primera edició de l'Straperlo, Tràfic de Sons i Tasts, aquest dissabte. Durant 10 hores, de 12 a 22 h, els assistents podran gaudir de la millor música de bandes i discjòqueis del Camp de Tarragona, i alhora degustar vins, cerveses artesanes i menjar de productors també del territori de la mà de Santa Teca.

El que passarà dins l’auditori de la Violeta serà molt potent: concerts de 6 bandes del camp de Tarragona amb Camellos com la cirereta del pastís. Les 150 primeres entrades tenen un preu de 15 euros, mentre que la resta, de 17 €. Els menors de 12 anys entren gratuïtament acompanyats d’un adult. També hi haurà punxadiscos, oferta gastronòmica km0 i un petit mercat discogràfic dels grups al pati de la Violeta, on també hi haurà art, una exposició de l'Associació Independent Gaià Unió Artística.
 
El compositor, cantant i guitarrista reusenc Maurice Gene serà l'encarregat de donar el tret de sortida al total de set concerts. Ho farà a les 12.30 hores, amb el seu estil propi dins de l'anomenat indie-folk i influenciat pels sons dels anys 70, –Jackson Browne, Eagles, Neil Young, Tom Petty, Tim Buckley, Bruce Springsteen–. Tot seguit, a les 13.15 h, el grup del Camp de Tarragona Islandia Nunca Quema oferiran la seva música elegant, un pop-rock obstinat en el protagonisme de les guitarres i amb la melodia com a mitjà d'expressió.
 
Ja després de dinar, a les 16.30 h, els vallencs Hideout tocaran tant els seus temes propis com els covers de Nirvana o Bad Religion que, des del seu naixement a mitjan 2018 en un petit local-taller d'artista, han sonat per arreu de Catalunya. A les 17.15 hores serà el torn de Sounds From The Supermarket, una banda nascuda a Torredembarra just abans de la pandèmia. Convertida ara en un quartet multigeneracional que no està disposat a fer cap concessió en la recerca d'un so propi, la seva fórmula creativa està formada per ritmes contundents, melodies angulars i estructures inusuals, tot unit en un còctel de rock alternatiu i sensibilitats post-punk a parts iguals. A les 18.30 hores actuarà l'altafullenca Lynne Martin amb el seu pop-rock-blues. En el seu darrer treball Come Rain or Shine, la Lynne Martin explora nous sons i nous temes socials que van des de la crítica de la influència i el control dels poders fàctics a Black Wells, o les 10 estratègies de manipulació mediàtica segons Noam Chomsky a Murder of Puppets. Tanmateix, els sons de Hymn of Surrender evoquen a llocs onírics i imaginats que ens transporten a paratges llunyans.
 
A les 19.15 hores serà el torn de Murmur, pioners de l'indie a la demarcació de Tarragona. D'ençà que Canya Verda va fer un gir de 180° a la seva música i es van reinventar en la banda actual el 1994, els vallencs han influenciat i s'han deixat influenciar, però sempre independents, fent les coses a la seva manera. I finalment, el grup madrileny Camellos serà l'encarregat de tancar la jornada. La música del quartet format a Madrid l'any 2015 es mou entre el garage pop i el postpunk melòdic, amb cançons cantades a dues veus i sovint carregades d'ironia i humor. Està considerada la nova promesa del rock espanyol.
 
Així mateix, al pati hi haurà algunes actuacions musicals en directe i discjòqueis.
Aquestes seran d'allò més eclèctics, amb sessions que aniran des de la música negra més primitiva fins a l'electrònica més actual. Punxaran We Might Be Giants, Marc Balañà, M., Ombracle i Homo. Pel que fa a les actuacions en directe, seran en petit format de guitarra i veu, amb Revolbert, Paul Pèrrim i Sanchiku. El primer és un artista local que porta el blues al seu terreny, el segon destaca pel seu folk primitiu a l'estil de John Fahey i l'últim –ex Pupille–, oferirà un concert carregat d'influències dels noranta.
 
Al pati, la música en directe es podrà acompanyar amb els vins dels cellers Vins de Sicus (Bonastre), Un Sol Cel (Les Peces), Escabeces (Vilabella), Partida Creus (Bonastre), Celler 9+ (La Nou de Gaià), Mas Bella (Masmolets) i amb la cervesa artesana de Les Clandestines (Montferri). Per menjar, propostes com entrepà de braó de porc (lacón), mostassa i ruca, romesco de sípia amb fesols del ganxet, panadons d'espinacs i coca amb recapte, tot de la mà de Santa Teca Mercat de Territori i elaborat amb producte de quilòmetre zero, garantia segura.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance