circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

L'art a peu de carrer esclata al Morell amb el 8è PrimaverArt

Circdelacultura

dimarts 4 d'abril de 2023

Cacos, un dels espectacles que enguany es podrà veure al PrimaverArt. Foto: ajuntament del Morell

Places i carrers del municipi ja estan a punt per a acollir la 8a edició del PrimaverArt, la mostra d’arts escèniques al carrer del Morell. Un esdeveniment consolidat que arrencarà dijous dia 13 d’abril i s’allargarà fins diumenge dia 16 d’abril, i que té com a protagonistes el circ, el teatre, la música i la dansa al carrer.

“Un any més, i ja és el vuitè, tornem a gaudir de l’oportunitat de veure una quinzena de propostes que, per format, no podem veure al Teatre Auditori”, exposa l’alcalde del Morell, Eloi Calbet, que celebra tornar a tenir “cinc espais a l’aire lliure que oferiran la possibilitat de gaudir de cultura a morellenques, morellencs i visitants d’arreu”. Alhora, remarca que “durant els anys de pandèmia hem fet mans i mànigues perquè aquesta mostra no es perdés, i és un goig poder-ne presentar una nova edició, a la qual destinem al voltant de 50.000 euros”.

Pel que fa al cartell, “s’ha encarregat a la il·lustradora tarragonina Clarisa Starling, i integra totes les disciplines: música, circ, dansa... Vam modificar ben poc la seva proposta, que ens va agradar molt tant pel concepte com pel color i tot el que significa”, detalla una de les regidores de Cultura i Festes de l’Ajuntament del Morell, M. Jesús Valldosera.

Els tècnics auxiliars de festes, cultura, joventut i audiovisuals del consistori han desgranat una mica més la programació i alguns dels canvis respecte als anys anteriors, com ara “l’aposta, sobretot, pel circ, combinades amb dansa i teatre de carrer, reforçant molt la proximitat i la interacció amb el públic”, destaca David Ayza Granell. Per la seva banda, Oriol Figueras Salvadó exposa que, en el cas de l’espectacle musical de diumenge al migdia, “els músics no actuaran dalt d’un escenari, sinó que ho faran a peu pla, amb el públic”. Finalment, l’última novetat es veurà a la plaça Maria Mercè Marçal, “on hem introduït una nova graderia modular que havíem tingut l’any de la Covid, i que hem vist que, tant per capacitat com per visibilitat del públic assistent, era convenient i millorava molt l’espai”.

Una programació ben farcida

El tret de sortida serà amb la Fàbrica de Talents, que dijous 13 d’abril arribarà a la quarta edició. Un espai en què joves del Morell mostren les seves habilitats, i en que col·laboren l’Escola Municipal de Música El Morell i l’activitat de dansa de l’AMPA Ventura Gassol.

Divendres dia 14 d’abril, els argentins Mundo Costrini presentaran l’espectacle de clown Les frikis; gaudirem de més clown amb Pere Hosta i Dis_Order; i veurem Kasumay, a càrrec de Circo Los.

La jornada de dissabte 15 d’abril estarà farcida de propostes. El tret de sortida el posarà l’humor gestual de Txema amb The Postcard, Premi Sankt Wendel International Street Festival l’any 2019 a Alemanya; seguirà el teatre de Campi qui pugui amb Cacos; els vallencs Companyia Passabarret barrejaran música i clown amb Rocket Carnival Clownz; també hi haurà lloc per a la dansa de la companyia Brodas Bros i Kukai Dantza, que portaran Topa al nostre municipi i, per rematar el dia, el circ de Kolektiv Lapso Cirk amb Ovvio. I, durant tot el dia, la instal·lació El Minigolf, de Mumusic Circus.

I per posar el punt final al festival, diumenge 16 d’abril serà el torn del circ dels argentins Companyia Duo Laos, amb la proposta Oveja Negra; de la música de Sidral Brass Band i el Red Wine Cabaret; del clown de la Companyia La Churry i Woooooow!; de la combinació de dansa i música d’Ambae Company i l’espectacle We all live in a box, i del circ de la Companyia Capicua i el seu NüShu.

Zona food trucks
El pati del Centre de dia acollirà, un cop més, la zona food trucks, un espai per recuperar forces o refrescar-se entre espectacle i espectacle. Una àrea que obrirà divendres, de sis de la tarda a una de la matinada, dissabte, de deu del matí a una de la matinada, i diumenge, de deu del matí a nou del vespre

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance