circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Vila-seca celebrarà Sant Jordi amb una vintena d'actes

Circdelacultura

dijous 6 d'abril de 2023

Arriba una nova Diada de Sant Jordi a Vila-seca, farcida d’actes per a totes les edats. En primer lloc, el mateix 23 d’abril al Castell de Vila-seca hi haurà durant tot el dia parades de llibres i roses. Tothom qui vulgui gaudir de la Cantata de les escoles de Vila-seca, podrà fer-ho a l’interior del Castell, on es projectarà ininterrompudament fins al vespre.

Per al públic més familiar, es presentarà una nova secció de la Biblioteca anomenada Jocs de Taula en Família. A les 11 del matí, la Sílvia Palazón explicarà contes als infants i, ja a les 12, es presentarà el llibre “La llegenda dels Gegants de Vila-seca”, d’Andreu Faro, que correspondrà al primer volum de la Col·lecció “Elements festius de Vila-seca”, editat per l’Ajuntament.

A les 12.45 h tindrà lloc la Festa Popular a càrrec de la Colla Gegantera i Grallers de Vila-seca i l’Esbart Dansaire Ramon d’Olzina. Els actes del matí finalitzaran amb una ballada de sardanes.

Ja a la tarda, a les 17.00 h, hi haurà tallers infantils oferts per al Ludoteca, un espectacle familiar a les 6 de la tarda i, per últim, la Festa Popular protagonitzada pels Xiquets de Vila-seca i els Petits Pintors de l’Agrupació Cultural de Vila-seca.

Com cada any, a més, els alumnes de les escoles d’art i disseny de Tarragona i Reus de la Diputació de Tarragona, faran un recorregut d’escultures de llibres pel Centre Històric i dissenyaran diversos espais urbans. En aquest sentit, la Xaranga Tocats de La-La oferirà un recorregut per les escultures que seran exposades al carrer, fins arribar al Castell. Aquest acte tindrà lloc a les 10 del matí.

Presentacions de llibres i actes previs a la Diada
Aquest any, també tenen un pes important en la programació de la Diada, les presentacions de llibres. Ja se n’han presentat tres: “La dona més pintada” de Màrius Serra, “La pausa els dies” de Xavier Graset i “El món en suspens” d’Àlex Susanna.

Properament, hi haurà les següents presentacions:

Dimecres 12 d’abril, 19 h al Castell: LA CASA AZUL, de Pilar Reyes

Dilluns 17 d’abril, 19 h al Castell: EL YOGA DE LA VIDA COTIDIANA, de Cristina Albadalejo

Dimecres 19 d’abril, 19 h al Castell: LES NOSTRES MARES (premi Sant Jordi 2023), de Gemma Ruiz

Dijous 20 d’abril JORNADA DE MÚSICA, NEUROCIÈNCIA I SALUT a l’Auditori Josep Carreras

17 h, Presentació del llibre LA MÚSICA COM A EXPERIÈNCIA HUMANA, de Marc Serra

20 h, Concert experimental: L’IMPACTE CEREBRAL DE LA MÚSICA, a càrrec de l’Orquestra Lully del Conservatori de Vila-seca i l’Orquestra de la URV. Un concert on es mostrarà l’activitat cerebral mentre s’interpreta o s’escolta música.
 
Com a actes previs a Sant Jordi, per al proper 21 d’abril s’ha organitzat el Sant Jordi Jove al Celler de Vila-seca, un acte amenitzat i presentat per Camale-On Escena amb Aleix Vidal. En el marc d’aquest acte, hi haurà la presentació del llibre “Cartes Urgents” d’Abril B. García, a càrrec de la Companyia de Dansa La Latente i, a més, Micro Obert per a nous talents i actuacions musicals a càrrec d’alumnes del Conservatori de Música, a partir de les 18.45 h. 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance