circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

El festival Trapezi de Reus posa èmfasi en el talent local

Circdelacultura

dimarts 2 de maig de 2023

La Fira Internacional de Circ de Catalunya, TRAPEZI, es tornarà a retrobar amb el públic del 10 al 14 de maig a la ciutat de Reus celebrant la seva 27a edició. Convertint novament la ciutat de Reus en l’epicentre del món del circ, l’edició d’enguany proposa una programació que aposta per a tots els formats de circ posant èmfasi en que el talent local torni a la ciutat, així com donant fort suport al talent emergent d’arreu.

La nova edició de la Fira Trapezi, oferirà una programació que vol ser un reflex del talent del circ contemporani actual i presentarà una cinquantena de propostes artístiques repartides en 36 companyies, 2 cabarets i un showcase, buscant així el màxim de fórmules per ampliar la possibilitat d’exhibició.

El cartell d’aquesta 27a edició ha estat creat per Laia Arriols (Reus, 1976), coneguda amb el nom artístic ‘Apanona’, que com a il·lustradora ha treballat per clients de renom fent arribar els seus dibuixos a diferents països d’Europa, als Estats Units i fins i tot Austràlia.

La programació de la 27a edició 

Del 10 al 14 de maig la Fira Trapezi portarà a Reus més d’una quarantena d’espectacles de companyies locals i internacionals que mostraran les millors propostes artístiques del circ contemporani actual.

La 27a edició del Trapezi comptarà amb una estrena d’alt nivell per part de la companyia Muta amb l’espectacle introspectiu “Corcs”. Interpretat per una artista tarragonina i un músic reusenc, “Corcs” és una distòpia que reflexiona sobre les dualitats de l’ésser i del seu entorn i sobre la capacitat de transformació individual i global.

Seguint l’objectiu de potenciar el talent emergent, el Trapezi també serà l’escenari de “Spiralis”, de la companyia Bool, un espectacle performatiu, multidisciplinari, poètic i innovador per a tots els públics en el qual dos cossos construiran en directe una escultura de ferro en moviment en un ambient sonor harmònicament equilibrat.

Enguany, la Fira també acollirà propostes d’arreu del món. És el cas de Cirque Pardi!, companyia francesa que presentarà a Reus el seu espectacle “Rouge Nord”, un fresc cinematogràfic entre Quentin Tarantino i Wim Wenders que combina les tècniques circenses d’alt risc amb un encantador univers mecànic. També comptarà amb la companyia Le G. Bistaki i el seu espectacle “Baïna[na]”, una sàtira intemporal de la nostra relació amb els diners i el poder que mostra l’evolució relacional d’uns personatges enfrontats per la riquesa que els conduirà al plaer, a la gelosia i, finalment, a la seva pèrdua. Entre les companyies internacionals també hi participarà My!Laika, que representarà un espectacle que destaca per l’estupidesa de les accions circenses anomenat “Winter”; Les Enfants Sérieux amb l’espectacle “Happy Apocalypse To You”, un duo de clown, màstil i scratching; Midnight, que amb el seu espectacle “US” mostrarà un quadre de dos Homo sapiens Idioticus únics; i la companyia francesa Seon i el seu espectacle “Infinit”, un remolí d’humor existencialista que acabarà qüestionant la nostra pròpia essència.

Amb l’objectiu de posar especial atenció en les companyies locals, el Trapezi comptarà amb la companyia PSiRC i el seu espectacle “Després de tot”, un espectacle de carrer en el qual s’explora el gènere literari, i amb Pau Palaus i l’espectacle “Zloty”.

A banda de la presència de companyies locals, també hi haurà presència de diverses comunitats autònomes de l’estat com Andalusia, la Comunitat Valenciana, Castella i Lleó, el País Basc i Aragó.

Des del sud d’Espanya arriba la companyia Chicharrón Circo Flamenco, que interpretarà l’obra “Sin Ojana”, un espectacle unipersonal que fusiona els ritmes i els compassos del flamenc amb els malabars. Compartint orígens, la companyia Proyecto Tránsito formarà part del Trapezi amb l’espectacle “361 GRADOS”, una obra existencialista que tradueix en imatges la necessitat de veure el món com un flux d’esdeveniment mòbils. És també el cas de la companyia Zen del Sur, que amb el seu espectacle “Órbita” proposa a l’espectador un viatge oníric i una metàfora del nostre transitar per les aspiracions sota l’atracció constant de les arrels.

D’altra banda, des d’Aragó la companyia D’Click interpretarà “Latas”, un espectacle que representa l’equilibri entre l’animal i l’humà i l’inútil i el bell; la companyia basca Xabi Larrea interpretarà “Pin Pang”, un espectacle de circ en clau d’humor que parla de la inviabilitat del nostre nivell de vida i del col·lapse al qual ens encaminem; i la companyia Roi Borrallas presentarà “Solo”, un espectacle centrat en un pallasso quan ningú l’observa.

El Trapezi serà un any més un espai per a espectacles de circ de gran format. Un dels actes més esperat és el Cabaret, l’espectacle de circ contemporani producció de Trapezi que fusiona gran diversitat de tècniques circenses com: trapezi, malabars, bàscula coreana, barra russa i l’acrodansa. Enguany, la direcció recaurà sobre la Marta Torrents i el presentador serà José Luis Redondo, artista i pallasso multidisciplinari. El Cabaret serà un any més una demostració única i imperdible que fusiona diferents artistes i disciplines del circ actual. D’altra banda, també comptarà amb l’espectacle “Ambulant”, de la companyia La Fam, que a partir de diferents números circenses amb tècniques com la bàscula coreana, el “mà a mà”, els malabars, el diàbolo, la barra fixa, la roda cyr i clown, faran un homenatge als últims circs clàssics de principis del segle XX.

La programació d’enguany també comptarà amb una obra dirigida per Leandro Mendoza, director de les darreres edicions del Trapezi. De la mà de Mendoza i la companyia Cíclicus, l’espectacle “Vetus Venustas” destacarà la importància de la gent gran a la societat. A través d’un viatge intergeneracional i de la memòria, es reflexionarà sobre l’horitzó com a artistes i com a éssers humans més enllà de l’edat, demostrant que és possible acceptar i adaptar els canvis de la vida, inclusivament en els oficis artístics.

A més a més, el Trapezi serà escenari d’una proposta que posarà atenció en el treball artesà. De la mà de la companyia Capicua i el seu espectacle “NüShu”, veurem en escena acròbates que treballen, cusen, ballen, riuen i s’enfilen ambientades en una fàbrica tèxtil amb centenars de texans, un màstil, una màquina de cosir, una escala aèria, bobines de fil i una corda.

Amb l’objectiu de fer arribar la Fira a tots els racons de la ciutat de Reus, el Trapezi també comptarà amb firaires com Adrian Schvarzstein i companyies i artistes itinerants com Planeta Trampolí, Marcel et ses Drôles de Femmes i Mar Gómez. A més a més, també tindrà una programació especial per als més petits, sota el paraigua TRAPEXIC, que comptarà amb companyies com Allégorie, Al Grano-Maintomano, Moi Jordana i Mumusic Circus.

La cloenda d’aquesta edició de la Fira Trapezi, a la Plaça Mercadal, anirà a càrrec d’un espectacle que és novetat d’enguany. El Cabaret Oh Mamma!, una aposta molt especial de les directores artístiques que, com el seu nom indica, pretén ser una al·legoria a la maternitat i a la conciliació familiar.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance