circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

'Secrets Marins', la nova exposició de Tarragona que ens apropa al fons marí

Circdelacultura

dimecres 3 de maig de 2023

El Port de Tarragona i el Parc Subaquàtic de Tarragona, gestionat per la Societat d’Exploracions Submarines (SES), obren la nova exposició ‘Secrets Marins al Port Tarragona’, que pretén mostrar a la ciutadania imatges i informació de la història del Port, de la història del SES i del Parc Subaquàtic, de la vida subaquàtica, flora, espècies vegetals, peixos, etc. i de l’impacte de les relacions del parc subaquàtic amb la ciutat.

La mostra estarà formada per set panells amb fotografies i textos. Aquesta secció està destinada a explicar la història del Port i la relació dels bussos amb el Port i la ciutat. També aproparà el Parc Subaquàtic i el SES a la ciutadania amb imatges del fons marí.

Per altra banda, el públic podrà gaudir d’una recreació del Parc on podran situar algunes de les embarcacions submergides i un vídeo de passi continu. L’exposició també posarà a l’abast del públic material per mostrar l’espai marí i imatges històriques com el moment de l’enfonsament del vaixell Dragonera.

L’horari de l’exposició serà divendres de 17h a 20h, dissabtes de 10h a 14h i de 17h a 20h i, finalment els diumenges d’11h a 14h.

Espai Mar

L’Espai Mar del Port de Tarragona és una iniciativa per apropar el Port als veïns del Barri del Port de Tarragona i per a la ciutadania en general de la ciutat i del tot el territori, mitjançant exposicions, xerrades divulgatives i altres activitats que permetran explicar el funcionament del port, els seus espais logístics, comercials i naturals, i les empreses, agents i actors que hi desenvolupen algun tipus d’activitat.

Els bussos i el Port

Els bussos sempre han tingut un paper molt important en les obres portuàries, moltes de les operacions dutes a terme en les obres de construcció requerien la figura del bus que se submergia amb el seu escafandre rodó i aparatós. Una feina, però, molt ben valorada i que no tothom era capaç d’exercir amb solvència.

El Parc subaquàtic

El Parc Subaquàtic de Tarragona va agafar forma l’any 1995 després d’un intens procés d’estudi i col·laboració entre l’Autoritat Portuària de Tarragona i la Societat d’Exploracions Submarines de Tarragona. Va nèixer la idea de crear un espai de protecció i regeneració de la fauna de la nostra costa.



 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance