circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

El Festival del Vi i la Gastronomia de Cambrils obre la porta de 24 cellers i 17 restaurants

Circdelacultura

dijous 5 d'octubre de 2023

La cita enogastronòmica torna al Parc del Pescador de l’11 al 15 d’octubre per promocionar vins del territori maridats amb gastronomia cambrilenca 

La 13a edició del Festival del Vi i la Gastronomia “Cambrils, entrada al País del Vi” torna al Parc del Pescador de l’11 al 15 d’octubre per oferir tota una experiència al voltant dels vins, caves i vermuts de 26 cellers d’arreu de la província, maridats amb les degustacions gastronòmiques de 17 restaurants i productors cambrilencs.  

L’alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa; la regidora de Turisme, Camí Mendoza, i la representant de la Cambra de Comerç de Reus, Berta Cabré, han presentat avui tots els detalls de la cita enogastronòmica, que es poden trobar al web www.firadelvicambrils.com. A la roda de premsa també hi ha assistit el propietari del Celler Ronadelles, Jaume Giralt, com a celler participant en totes les edicions del la Fira, amb els seus vins Cap de Ruc.  

L’alcalde de Cambrils ha explicat que es tracta d’una cita cabdal dins del calendari d’accions promocionals de Patronat de Turisme a nivell de resposta de públic, de qualitat d’expositors i de fidelització de participants, i que ha convertit Cambrils en la porta d’entrada des d’on poder conèixer tota riquesa vitivinícola del territori. L’alcalde també ha afirmat que ara ja es parla de “festival” perquè és un esdeveniment consolidat amb molt de potencial, que ha passat de ser una mostra a ser una autèntica experiència per gaudir amb la família o els amics.   

Per la seva part, la regidora de Turisme ha explicat que la cita enogastronòmica és un atractiu per continuar posicionant Cambrils com la capital gastronòmica de la Costa Daurada i com a ambaixadora d’una àrea geogràfica vitivinícola privilegiada. D’altra banda, la regidora ha destacat l’aposta per prioritzar la qualitat de l’esdeveniment; per la suma de sinèrgies amb Nàutic Parc, Art Total i la Sardineta; per la convivència amb el veïnat; per la satisfacció dels expositors, i per potenciar la difusió dels cellers del territori amb un espai web.   

Finalment, la representant de la Cambra de Comerç ha explicat que el Festival del vi dona valor a les DO de tot el territori, i és un referent gastronòmic i un espai acollidor que ha evolucionat al llarg dels anys, sempre amb el suport de la Cambra de Comerç. “No seríem la destinació turística que som sense les referències enogastronòmiques que tenim”, ha conclòs.  

El Festival del Vi, que pel perfil de visitant ja és internacional, és un producte turístic desestacionalitzador que acull públic de totes les edats i procedències, ajudant a allargar la temporada de turistes francesos, britànics, irlandesos, alemanys, suecs i nòrdics.
 
La 13a edició tindrà una durada de quatre dies i mig. L’horari del primer dia, dimecres 11 d’octubre, serà de 18 a 23 hores, mentre que del 12 al 15 d’octubre la fira obrirà d’11 a 15 hores i de 18 a 23 hores. El programa d’activitats es portarà a terme utilitzant la tot l’espai del Parc del Pescador per donar cabuda a tots els assistents en un ambient distès i acollidor com sempre.  

Cal destacar que l’oferta de l’esdeveniment serà de proximitat Km 0, començant per gastronomia, tota de casa nostra; passant pels cellers amb representació de totes les DO de la província; les actuacions musicals que en la seva majoria són també de grups i vocalistes cambrilencs, com la Big Band de l’Escola Municipal de Música; la participació un any més de l’associació artística Cambrils Art Total, i de l’associació d’artesans cambrilencs La Sardineta, així com de l’emissora local Ràdio Cambrils, que emetrà un programa en directe el divendres al migdia. 

Una altra novetat és la potenciació de la difusió del coneixement dels expositors, afegint al web la localització dels cellers en el territori i el detall de la seva singularitat, fent que la fira no acabi el diumenge 15 d’octubre, sinó que l’experiència s’ampliï un cop acabat el festival. Cambrils es converteix així en difusor i promotor potenciant la cultura vitivinícola amb un relat propi de la fira molt més enllà dels dies que dura l’esdeveniment.  

A més, la solidaritat tindrà un gran protagonisme amb les botes aportades pels cellers que vuit artistes de l’associació Cambrils Art Total pintaran en directe en l’espai de la pèrgola cada dia, i se subhastaran cada vespre per recaptar fons a favor l’associació contra el càncer infantil “Pels Valents”. També amb un objectiu benèfic, Nàutic Parc i Creuers Costa Daurada han organitzat sortides solidàries per recollir fons per la lluita contra l’ Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA). 

D’altra banda, l’organització ha posat un èmfasi especial en la comoditat dels visitants, que disposaran d’àmplies zones de taules i cadires a l’ombra, a més d’un punt més de venda de tiquets (en total seran quatre punts de venda més els itinerants) i una ambientació agradable i molt familiar. 

El programa inclou tastos guiats, presentacions des d’un àmbit molt professional com el que ens oferiran els organitzadors dels Premis Vinaris, activitats familiars per seguir vetllant per un públic infantil que gaudeix també de la fira, tres ubicacions d’escenaris polivalents, diverses propostes nàutiques (les reserves es realitzaran exclusivament online a www.nauticparc.com), actuacions en directe de petit format i més intimistes a primera hora de la tarda, i també grups amb propostes més animades per tancar cada tarda de fira. 

L’esdeveniment està organitzat pel Patronat de Turisme de Cambrils amb la col·laboració de diversos departaments de l’Ajuntament i el suport de la Cambra de Comerç des de la primera edició i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada. Cambrils segueix apostant per la qualitat i l’experiència més sensorial i gustativa, i el Festival del Vi i de la Gastronomia és una mostra més de l’estratègia com a destinació turística a favor de la diferenciació, la sostenibilitat i el territori. 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance