circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

El Port de Tarragona proposa un 'Nadal de somni'

Circdelacultura

dijous 30 de novembre de 2023

L’encesa dels Llums del Serrallo i del Moll de Costa del divendres 1 de desembre i marcarà l’inici del programa de Nadal del Port de Tarragona. El públic que hi assisteixi a partir de les 19.30 h podrà gaudir de l’espectacle de ball creat per la Jove Cia de dansa Arantxa Sagardoy i inspirat en “El Trencanous” de Txaikovski. Aqueta trobada nadalenca també comptarà amb els gegants i la coral del Serrallo. Un cop encesos els llums de Nadal, tots els assistents podran gaudir d’una xocolatada popular. Uns focs artificials posaran la cirereta a aquest primer tast del programa de Nadal del Port de Tarragona.

Concert de Nadal

Enguany, el Concert de Nadal anirà a càrrec de les germanes Judit i Meritxell Neddermann. Les dues cantants presentaran un concert de nadales populars inspirades en el seu treball “Present”. El disc és una revisió de nadales populars catalanes amb el “toc Neddermann”. Hi col·laboren músics destacats com Ferran Savall o les germanes Ahyvin i Ahylin Bruno. L’esdeveniment és d’entrada lliure amb invitació que espot aconseguir a la web d’Entradium.

Activitats del ‘Nadal de Somni’

Magatzem Reial. Refugi 1. Torna el magatzem reial per acollir la feina incansable dels patges reials per aconseguir que en la preparació dels regals tot flueixi de la millor manera possible. Des del dia 27 de desembre fins al dia 27 de gener.

La fàbrica de les joguines. El Tinglado 1 es converteix en la fàbrica de les joguines on tot és possible. Tallers, espectacles, jocs gegants, espai nadó, pinta-cares. Aquest espai acollirà cada dia una temàtica diferents (circ, música, màgia i contes) i un objectiu diferents en els tallers amb la finalitat d’ajudar els Reis Mags a tenir totes les joguines preparades tot fabricant joguines amb materials reciclats o recuperats. Des del 27 al 30 de desembre.

Un Mar de Llum. Tinglado 2. Aquest indret es convertirà en un espai conceptual amb un muntatge immersiu per potenciar les sensacions visuals, tàctils i auditives on els protagonistes són els visitants a qui es convida fer un viatge a través del fons marí fins arribar a la superfície, al Port de Tarragona. Des del 27 de desembre fins al 30 de gener.

Mercadet de Nadal. Passeig dels Estels. Els artesans i artesanes del nostre territori munten les seves parades per oferir les seves obres i productes en un entorn molt especial, sota les “catifes de llums” que travessen el Moll de Costa arran de mar formant el “Passeig dels Estels”. Coorganitza: Tarraco Crea i Port Tarragona.

Nadal Gastronòmic. Placetes davant del Tinglado 1 i el Refugi 1. La gastronomia també té cita en el “Nadal de Somni”. El públic que s’apropi al Moll de Costa podrà gaudir de diferents ofertes de restauració amb productes de proximitat. Vine i gaudeix dels vermuts, cerveses i foodtrucks. Feu un mosset i seguiu amb la festa! Productes artesans del territori. Coorganitza: Bodega Gerard, Tarraco Crea i Port Tarragona.

Bicis Boges i Espai musical. Placeta davant del Tinglado 1. El Port transforma l’espai exterior del Tinglado 1 en un espai d’activitats sostenibles. “Bicis Boges” és una col·lecció de bicicletes extravagants que ha viatjat per tota la península i ha estat present en nombroses fires i festivals. A més, la placeta del Tinglado tindrà enguany un altre aire musical amb un DJ tarragoní diferent cada dia.

Màgia

El Teatret del Serrallo serà el protagonista de dos dels moments més celebrats i màgics de les festes de Nadal. El centenari equipament del Serrallo acollirà l’Arribada dels reis d’Orient! I també “El tió de les tecletes” organitzat per l’entitat del mateix nom per tornar a fer cagar el tió més gran i irreverent de tot el nostre país.

Mediambient

El Museu del Port de Tarragona acull dues activitats relacionades amb la protecció del medi natural. El dia 12 de desembre inaugura l’exposició organitzada per l’ONG Good Kharma Projecte titulada “Més peixos que plàstics al mar” i, el dia 28 de desembre, organitza l’Escape Room “Ajuda’ns a Salvar el Mediterrani”, a més a més, de Tallers de treballs manuals “Un Nadal Mariner” (22 de desembre) i “Un Mar de Contes” (4 de desembre) amb rondalles vinculades a diferents espais del Museu. També l’Arxiu del Port se suma amb activitats durant el calendari nadalenc amb el Contacontes “Els secrets de l’Arxiu” (3 de gener) i tres edicions de l’escape room “El Misteri de l’Arxivera” (4 de gener).

Solidaritat

El caràcter solidari del Nadal es veu reflectit en activitats com l’arribada d’un vaixell de l’organització Open Arms a les Escales Reials per commemorar el 75è aniversari de la declaració dels Drets Humans (6 de desembre) i la celebració de La Marató de TV3 al Tinglado 1 (17 de desembre) i les diferents activitats organitzades al seu entorn per recaptar fons, com per exemple la cantada solidària per part del Cor Corxera o la Cursa i Caminada solidàries.

El programa “Nadal de Somni” del Port de Tarragona es podrà consultar en el web oficial del port: www.porttarragona.cat

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance