circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

El Moll de Costa de Tarragona acull per primera vegada cinc exposicions de forma simultània

Circdelacultura

divendres 16 de febrer de 2024

El Moll de Costa de Port Tarragona acull per primera vegada 5 exposicions de temàtica cultural adreçades a tots els públics. Les exposicions són les següents:

'Retrospectiva d’un llegat', de Josepa Miró

El dijous 18 de gener el Tinglado 1 del Moll de Costa va inaugurar ‘Retrospectiva d’un llegat’ de l’artista Josepa Miró Turmo, comissariada per la seva filla Anna M. Casas Miró. La mostra de caràcter gratuït que està oberta a tots els públics es podrà veure fins al 25 de febrer.

En aquesta exposició es poden veure una gran diversitat d’obres de diferents temàtiques; paisatges, retrats, parelles, animals, multituds, interiors de cafès i, sobretot músics. Josepa Miró (Valls, 1928; Tarragona, 2005) fou considerada una artista avançada al seu temps, en tant que, les seves obres presenten unes característiques molt personals on ressalta la construcció de les seves figures dotades d’una gran expressivitat.

'Projecte OH! La Cúpula de la Sostenibilitat'

Des de l’1 de febrer fins al 30 d’abril el Refugi 1 del Moll de Costa acull la instal·lació de la Cúpula de la Sostenibilitat, un projecte de consciència Ecosocial ideat per Codol Educació. La iniciativa ecològica aposta per una experiència sensorial que posa en escena el desenvolupament de la consciència ecosocial. Així doncs, la cúpula geodèsica de 10 metres de diàmetre i 5 metres d’altura, acull set experiències immersives, artístiques i culturals dissenyades per a tots els públics.


Aquestes experiències aposten per una tasca d’eco-alfabetització imprescindible en un context de crisi ecològica global, amb l’objectiu de contribuir a un canvi de model cultural que abordi, des d’un punt de vista transformador de la realitat, els reptes transcendents als quals s’enfronta la humanitat.

La tecnologia amb que s’ha creat aquest projecte, juntament amb el disseny artístic, la música i la narració, acompanyen a l’espectador en un viatge immersiu on el compromís per la cultura, la societat i el medi ambient són els protagonistes.

Les escoles i les famílies interessades en participar poden inscriure’s a través de la web www.codoleducacio.com

'LO FRUIT’, de Natàlia Ferré

Amb aquesta exposició, oberta fins el 17 de març, l’autora vol reviure tres moments que pertanyen a la història Mediterrània, posant en el centre la importància de la dona. Els tres moments són: Neolític, Antiga Grècia i Renaixement. Aquest recorregut per la història vol, d’alguna manera, reflectir el declivi d’aquesta importància: el tot, la sensualitat i el dol.

En aquest recorregut ens acompanya el fruit del magraner, la Magrana. Aquest fruit hi està present en la nostra cultura i representa la mort i la resurrecció, la creació i la regeneració, la sensualitat i la passió, la fecunditat i la fertilitat.

'Geografies Josep Vallverdú’

Dimecres 14 de febrer, el Refugi 1 del Moll de Costa obre les portes a una nova exposició sota el títol ‘Geografies Josep Vallverdú’, organitzada per l’Institut d’Estudis Ilerdencs, en homenatge al centenari de vida del filòleg i dramaturg lleidatà.

La mostra està formada per 8 verticals que ressegueixen les geografies del filòleg català, i 1 horitzontal de 12 metres que presenta tot el conjunt d’obres de l’autor, un total de 305 llibres publicats. La mostra es podrà visitar fins al 17 de març.

'Agents rurals: els guardians del medi natural’

Divendres 16 de febrer s’inaugura 'Agents rurals: els guardians del medi natural’ a la sala 2 del refugi 1 del Moll de Costa. una exposició homenatge a la feina d’aquest cos de cara a la ciutadania. Estarà oberta fins al 17 de març.

La mostra té com a objectiu incrementar el coneixement sobre la feina que fan els Agents Rurals. Així doncs, l’exhibició proposa un itinerari per la història del Cos d’Agents Rurals i aprofundeix en les diferents feines que desenvolupa, així com els Grups de suport i els Grups especials amb què s’ha dotat per poder dur a terme actuacions altament especialitzades.

La presentació es complementa amb objectes històrics, peces audiovisuals de divulgació i una programació de xerrades d’educació ambiental i visites guiades adreçades al públic familiar i joves.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance