circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Les arts escèniques a peu de carrer tornen al Morell amb la novena edició del PrimaverArt

Circdelacultura

divendres 22 de març de 2024

Els carrers del Morell ja estan preparats per tornar a vestir-se de cultura en una nova edició del PrimaverArt, la 9a d'una mostra d’arts escèniques única i consolidada al territori. Aquest any, començarà el dijous dia 4 d’abril i s’allargarà fins diumenge dia 7. Quatre dies de cultura als carrers amb una programació molt diversa.

El dijous dia 4 d'abril la Fàbrica de Talents tornarà a donar el tret de sortida de l'edició, per cinquè any. Un espai en què joves del Morell mostren les seves habilitats artístiques, i en què col·laboren l’Escola Municipal de Música del Morell i l’activitat de dansa que duu a terme l’AMPA de l'Escola Ventura Gassol.

Divendres dia 5 d’abril, la Companyia Le Puant, des de Banyoles i Terrassa ens presentaran la Gran Sonata, un espectacle de clown i humor gestual; el mateix divendres, i sense canviar de registre, la Companyia Pau Palaus arriba amb Zloty als Jardins de l'Ajuntament. I encara més circ per tancar un divendres amb Latas de la Cia. D'Click, que des de Saragossa ens porten una reflexió sobre la bellesa i la inutilitat de les coses.

El cap de setmana començarà dissabte 6 d'abril amb moltíssimes propostes de diferents gèneres artístics i a diferents espais. Absurd del Circ Vermut serà la primera matinal seguida de La piedra de madera de la Cia. de Circo EIA, que farà doblet matí i tarda. El Col·lectiu El Gos Perdut arriba amb el seu espectacle homònim abans que la Companyia Orain-Bi munti el seu circ Mute, des de Bilbao. Zloty tornarà al vespre de dissabte a la plaça Era del Castell. I tancarà la jornada de dissabte La Tartana de la Cia. Troncos Lucos, un espectacle per a tots els públics que arriba des de Madrid a la plaça Maria Mercè Marçal.

El diumenge 7 d'abril arrencarà amb Dones de circ a "La Tartana" una proposta de microteatre de la Cia. Teatre sobre rodes. White Bottom de Ramiro Vergaz continuarà la matinal al Pati de l'Institut i la Cia. Brass The Gitano Band ens portarà cap a la zona de food trucks al migdia i per molts carrers del municipi. Ego de la Cia. Humancía i Amal de la Companyia La Baldufa tancaran la novena edició d'aquest PrimaverArt.

Un certamen que ja és referent al territori
Ja són nou edicions plenes de cultura als carrers del municipi i amb una resposta per part de la gent fantàstica, tornarem a gaudir d'una quinzena de propostes diverses i per a tothom”, exposa l’alcalde del Morell, Eloi Calbet, qui afegeix que “continuem apostant d'una manera clara per la cultura morellenca durant tot l'any i el PrimaverArt és referent a tot el territori i un orgull pel Morell, és enriquidor i molt emocionant veure com anem sumant edicions arribant a un 2024 on es destinaran al voltant de 60.000 euros”.

Pel que fa al disseny del cartell, “és obra d'Anduluplandu, alter ego de la il·lustradora tarragonina Bet Díez, que ens dibuixa l'esperit de la mostra, de la primavera i de les diferents disciplines que s'hi han pogut i s'hi podran veure al llarg d'aquests darrers anys”, detalla el regidor de Cultura, Miquel Roig. "Sempre busquem que el cartell reflecteixi l'essència de l'artista i el significat del PrimaverArt, i així ha sigut", afirmava David Ayza Granell, tècnic auxiliar de festes i cultura del consistori.

Precisament, els tècnics de festes, cultura, joventut i audiovisuals del consistori han desgranat una mica més la programació i el seu vessant més artístic que "continua apostant molt fortament pel circ i els espectacles per a tots els públics, que sorprendran i agradaran a tothom". Afegien que "es busca un tipus d'espectacle que interactuï amb el públic i amb l'espai, que sigui una suma amb l'entorn, és això el que busquem quan plantegem una mostra als carrers i a l'aire lliure". 


Alguns espectacles seran amb aforament limitat: un màxim de 5 entrades per persona i espectacle

Després d'analitzar l'afluència de públic dels anys anteriors, des de l'organització s'ha decidit limitar l'aforament per a un correcte desenvolupament dels espectacles. Les entrades dels espectacles amb aforament limitat es podran adquirir gratuïtament al Centre Cultural a partir del dia 2 d’abril de 16 a 20 hores fins a exhaurir les disponibles. Cal tenir en compte que es poden adquirir un màxim de 5 entrades per persona i espectacle. Les propostes amb aforament limitat són: Zloty, Dones de circ i La piedra de madera

Com cada any, també arriben les food trucks

El pati del Centre de dia acollirà, un cop més, la zona food trucks, un espai per recuperar forces o refrescar-se entre espectacle i espectacle. Una àrea que obrirà divendres, de sis de la tarda a una de la matinada, dissabte, de deu del matí a una de la matinada, i diumenge, de deu del matí a nou del vespre.
 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance