circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Els protagonistes de Memorimage 2013 (Reus)

Circdelacultura

divendres 25 d'octubre de 2013

Amb les Terres de l’Ebre com a protagonistes de la inauguració i la cloenda amb «Buda. L’illa del Delta» i «Cròniques de la Sénia», el Memorimage 2013, en la seva vuitena edició, projectarà 8 llargs i 18 curts al Teatre Bartrina entre el 6 i el 9 de novembre. A més a més, amb els «Com es va fer...», que es faran al Centre de Lectura, descobrirà el secrets que hi ha darrera de «Montjuïc, la muntanya odiada de Barcelona» i «Avi, et trauré d’aquí». Consulta aquí tota la programació de Festival. 

Els protagonistes de Memorimage 2013

L’ampostí Santi Valldepérez, director i guionista del seu segon llargmetratge «Buda. L’illa del Delta», i el tortosí Guillermo Barberà, director de fotografia del film, ens mostraran a la inauguració com han aconseguit captar la llum màgica de les Terres de l’Ebre.

La tarragonina Maria Roig Alsina, especialitzada en la recuperació de material fílmic no professional i col·laboradora a la Unitat d’investigació de cinema de la Universitat Rovira i Virgili, presentarà a la Secció MemoriReus el film «Parlem de Salou. Els inicis d’un segle» i serà una de les protagonistes de la cloenda del festival amb la projecció de «Cròniques de la Sénia», un retrat d’aquest poble del Montsià als anys 60, reconstruït a través d’imatges, sons i música d’arxius de la l'època.

Per altra banda, divendres 7 de novembre hi haurà la participació especial d’Andreu Buenafuente, que durà a terme la presentació del film amateur «Victòria de Cabretes», realitzat als anys 70 per Josep Maria Baiges i Joan Pons. En aquesta pel·lícula d’arxiu recuperada pel Memorimage, el pare d’Andreu Buenafuente, Joan Buenafuente, conegut com «Juanillo» és un dels ciutadans de Reus protagonistes d’aquest film humorístic. Tant l’equip que va rodar la pel·lícula, com els protagonistes, eren ciutadans de Reus que no es dedicaven al cinema. Durant la projecció de «Victòria de Cabretes» a la secció MemoriReus més d’un reusenc podrà detectar alguna cara coneguda.

Lluís Permanyer, cronista a «La Vanguardia» des del 1966, guardonat amb un premi Ciutat de Barcelona i el premi Nacional de Periodisme, presentarà a la Secció Oficial «Montjuïc, la muntanya odiada de Barcelona», amb la realitzadora i periodista Eva Martínez. Dins la secció «Com es va fer...» desvetllaran els secrets de la cinquena producció sobre la ciutat de Barcelona que han realitzat conjuntament.

A més a més, el festival rebrà dos dels tres directors d’«Entre el cel i la terra» seleccionada per la Secció Oficial. Tono Folguera, que estrena el seu primer documental com a director, després d’haver produït títols com «Serrat y Sabina», «Bajarí», «Bicicleta, cullera, poma» (Goya a millor documental) o «Arrugas» (Goya a millor pel·lícula d’animació i millor guió adaptat) i David Fernández de Castro, documentalista que ha dirigit els documentals «Herbolarium» i «El Papus, anatomia d’un atemptat» (presentat al Memorimage 2010).

Tots els directors de «Vídeocartes i curts del programa Grundtvig» estaran presents a la projecció dins la Secció MemoriReus.

Al «Com es va fer...» del film «Avi, et trauré d’aquí», els seus directors i la seva documentalista descobriran el procés creatiu, de recerca i utilització de les imatges d’arxiu del documental. Els directors Montserrat Armengou i Ricard Belis, especialitzats en documentals d’investigació històrica sobre aspectes ocults del franquisme. Els acompanyarà la documentalista Montserrat Bailac, especialitzada en la recerca d’imatges d’arxius per programes de caràcter històric i documentals basats en materials d’arxiu. Tots tres formen part de l’equip de l’àrea de documentals de Televisió de Catalunya.

A la secció MemoriJove, Enric Canals aproparà al públic la documentació inèdita del consell de guerra al que va ser sotmès Jordi Pujol el 1960, amb el documental «Pujol/Catalunya».

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance