circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Unes 12.500 persones han visitat «Fortuny, el mite» instal·lada a Reus

Circdelacultura

dimarts 16 de juliol de 2013

Imatge de l'exposici? 'Fortuny, el mite'

L’exposició antològica «Fortuny, el mite», instal·lada al Museu de Reus des del 26 d’abril amb motiu de l’Any Internacional Fortuny, ha rebut ja un total de 12.416 visitants, fet que suposa una mitjana diària de 194 visitants (cal tenir en compte que diumenges i festius s’obre només d’11:00 a 14:00 h). Aquest muntatge aplega obres de Marià Fortuny i Marsal provinents dels fons del Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Museu de Montserrat, la Reial Acadèmia Catalana de les Belles Arts de Sant Jordi i l’Institut Municipal de Museus de Reus. Entre les peces destaca la històrica presència a Reus de «La Vicaria» o «El col·leccionista d’estampes».

Des de la seva inauguració, l’exposició «Fortuny, el mite» s’ha convertit en un dels fenomens culturals de l’any a Reus. La possibilitat de poder veure juntes les obres més importants de la trajectòria artística de Marià Fortuny no ha passat desapercebuda per a moltes persones de dins i fora de la ciutat de Reus, que s’han endinsat en una mostra que aporta un retrat molt fidel del que va ser l’activitat pictòrica de Fortuny i dóna moltes respostes per entendre els motius del gran reconeixement internacional que va assolir fins i tot en vida.

Els públics que han volgut conèixer la mostra són ben diversos. Els grups escolars amb visita concertada han aportat gairebé un miler de visitants a l’exposició, mentre que els grups organitzats amb visita guiada han representat 1.037 persones.

Des de la regidoria de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Reus, el seu responsable Joaquim Sorio ha assegurat que la ciutat de Reus està vivint un esdeveniment cultural excepcional «ja que en poques ocasions s’han pogut reunir en una mateixa mostra les obres més rellevants de la producció de Fortuny». Per al regidor de Cultura i Joventut «és una satisfacció comprovar com, sobretot a l’estiu, moltes persones provinents de fora de la ciutat i del país estan descobrint la gran riquesa de la nostra història i el nostre art a partir d’aquesta exposició».

El Museu de Reus (raval de Santa Anna, 59) obre al públic de dimarts a dissabte d’11:00 a 20:00 h i els diumenges d’11:00 a 14:00 h. Els dimecres i els dissabtes a les 18:00 i a les 19:00 h s’ofereix el servei de visita comentada inclòs amb el preu de l’entrada.

Des de l’Any Internacional Fortuny Reus 2013 s’ha editat un catàleg commemoratiu d’aquesta mostra, una publicació que recull textos dels comissaris de l’exposició, Jordi Àngel Carbonell i Francesc Quílez, i també d’altres experts que repassen la vida, l’obra i el context històric i artístic de Marià Fortuny i Marsal (Reus, 1838 – Roma, 1874).

Bona acollida del «casalet» de festa major
D’altra banda, entre els dies 25 i 28 de juny es va fer al Museu de la plaça de la Llibertat el taller «Fes ta Festa», adreçat a infants acompanyats dels seus familiars i que es va batejar com a «casalet de la festa major». Un total de 109 infants i 35 adults van passar per aquesta activitat, que va coincidir amb els dies de la festa major de Sant Pere i que va tenir com a espai de treball l’exposició permanent «Ara toca festa!». El balanç d’aquesta experiència novedosa, realitzada en col·laboració amb Còdol Educació, és força positiu i s’està estudiant de repetir la iniciativa en el futur.

Pel que fa al conjunt del Museu de la plaça de la Llibertat, aquest equipament ha obert portes durant tres períodes concrets: per Setmana Santa, amb la mostra temporal dedicada a La Creu dels Ollers del 18 al 28 de març, durant la Setmana dels Museus (del 14 al 18 de maig) i per la festa major de Sant Pere, del 18 al 28 de juny, en què es va fer el «casalet» de festa major. En total, des de gener i fins a l’11 de juliol, el Museu de la plaça de la Llibertat ha rebut 2.834 visites.

L’Institut Municipal de Museus també gestiona el Centre de la Imatge Mas Iglesias, que en aquesta primera meitat de l’any ha rebut 1.472 visitants.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance