circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Qui diu que la ciència no pot ser divertida? Arrenca la Setmana de la Ciència

Del 8 al 17 de novembre se celebrarà a Catalunya la 24a Setmana de la Ciència. Durant la Setmana de la Ciència se celebraran tot un munt d’activitats de divulgació científica arreu del nostre territori. Jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs, tallers científics… tot un ventall de possibilitats al teu abast.

Els temes centrals de l’edició d’enguany són, d’una banda, la taula periòdica, amb motiu de l’Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics, i, de l’altra, diferents persones que han estat referents als respectius camps de coneixement com ara l’ecòleg Ramon Margalef, enguany es commemora el centenari del seu naixement; l’enginyer i inventor Narcís Monturiol, amb motiu del bicentenari del seu naixement; Margaret Hamilton, qui va liderar el desenvolupament del programari de navegació on-board per al Programa Espacial Apollo, amb motiu del 50è aniversari de l’arribada de l’home a la Lluna; i el polifacètic Leonardo da Vinci, en commemoració dels 500 anys de la seva mort.

Aquí us deixem algunes de les propostes més divertives per gaudir de la Setmana de la Ciència. 
1

Jornades de portes obertes a la Fassina Balanyà

La Fassina Balanyà de l’Espluga de Francolí participa a la Setmana de la Ciència fent jornada de portes obertes els dies 9 i 10 de novembre  El dissabte 9 i el diumenge 10 de novembre la visita a les instal•lacions serà gratuïta per a tothom en el seu horari habitual: dissabte de 10.30h a 13.30h i de 16.00h a 18.00h i diumenge de 10.30h a 13.30h La Fassina Balanyà de l’Espluga participarà a la 24a Setmana de la Ciència,…

9 Novembre

10:30h

Espluga de Francolí

Museu Fassina
Veure fitxa
2

ELS ORÍGENS DE LA XOCOLATA

D'on ve la xocolata? Quines cultures la utilitzaven i per a què? En aquest taller ens submergirem en les creences i els rituals que involucraven la xocolata en les cultures prehispàniques. Per comprovar-ho, farem un petit tast de la xocolata que consumien aquestes cultures per saber quin gust tenia. També coneixerem com va arribar a Europa i com es va començar a utilitzar.

8 Novembre

18:00h

Tarragona

Centre Cívic Municipal de Bonavista
Veure fitxa
3

ENGINYERIA FORENSE, TECNOLOGIA PER COMETRE CRIMS

La tecnologia es pot fer servir, entre altres coses, per realitzar activitats il·legals. O per enxampar tot tipus de delinqüents. Per molt intel·ligent que pensis que ets, l'aplicació sistemàtica, rigorosa i científica pot desemmascarar un crim més enllà de qualsevol dubte raonable (sempre i quan es conegui l'escenari del delicte). Hi ha casos de tot tipus: assassinats en família, a la feina, falsificacions gairebé perfectes,…

8 Novembre

18:00h

Tarragona

Centre Cívic Sant Pere i Sant Pau
Veure fitxa
4

Ruta científica 'Antoni de Martí i Franquès, un científic universal'

Saps qui va ser Antoni de Martí i Franquès? Aquest científic català va néixer a Altafulla el 1750 i va passar bona part de la seva vida a Tarragona, on hi tenia la casa, el laboratori i la biblioteca. La seva contribució al coneixement més destacada va ser el 1790, quan va donar uns resultats precisos sobre la composició de l'aire, en una memòria que va llegir a l'Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona. Avui, més…

16 Novembre

11:30-12:30h

Tarragona

Portal del Roser
Veure fitxa
5

Caminant sobre la mina de l'arquebisbe

La caminada pretén donar a conèixer aspectes històrics al voltant de la Mina de l’Arquebisbe. Una de les infrastructures, que encara està en funcionament i que va contribuir a l'arribada de l'aigua a la ciutat de Tarragona a finals del segle XXVIII. El 3 de desembre de 1789 l’aigua tornava a brollar de les fonts de Tarragona, algunes d’elles fetes construir expressament per a commemorar l’esdeveniment. Els Arquebisbes Joaquin de Santiyán…

9 Novembre

09:00-13:30h

Tarragona

Jardins del Camp de Mart
Veure fitxa
6

SETMANA DE LA CIÈNCIA: Visita al centre de producció de BASF

SETMANA DE LA CIÈNCIA: Visita al centre de producció de BASF Lloc: Sortida amb autocar des de l'avinguda del Sector Nord - Rec de Bardina Inscripcions: Al Castell de Masricart i a través d'aquest formulari on-line, a partir del 16 d'octubre a les 16 h.

9 Novembre

10:00h

La Canonja

Sector Nord
Veure fitxa
7

CÚPULES I ESTRUCTURES DE DA VINCI

La creativitat i l'enginy són qualitats del mestre Leonardo Da Vinci vigents en qualsevol projecte d'enginyeria i arquitectura. Mitjançant el treball en equip, es desenvoluparan diverses activitats relacionades amb alguns invents de Da Vinci centrats en el disseny d'estructures de construcció, com per exemple: els ponts, les cúpules i les torres.  D'una forma totalment pràctica i empírica, els participants podran aprendre conceptes fonamentals…

9 Novembre

10:00h

Tarragona

Biblioteca Pública de Torreforta
Veure fitxa
8

RUMORS I LLEGENDES: HISTÒRIES PER COMPARTIR

Contínuament es generen noves històries que resulten extraordinàries i que fan referència a fets inexplicables, curiositats o persones presents en la vida pública. Des de la noia del revolt fins al boca-orella, llegendes urbanes i rumors formen part de la quotidianitat i es troben molt presents en les converses del dia a dia. Tot i ser tan presents, els folkloristes no les han començat a estudiar fins fa relativament pocs anys i, per aquest motiu, hi ha poca…

12 Novembre

18:00h

Salou

Centre Cívic
Veure fitxa
9

JORNADA PORTES OBERTES INSTAL·LACIONS EMATSA

JORNADA PORTES OBERTES INSTAL·LACIONS EMATSA Lloc: Empresa Municipal Mixta d'Aigües de Tarragona Reserva: jvallvel@ematsa.cat Ponents - Daniel Milan, Eduardo Latre, José Molina, Joan Bové, Francisco Oliva, Ginés Sánchez i Jordi Vallvé. Data: 14/11/2019 Horari: 13 a 15h (pendent de concretar)   13h. Benvinguda als participants (Sala Forum) 13.05- Demo del nou microscopi (Sala Forum) - (Joan Bové) 13.20-…

14 Novembre

12:45h

Tarragona

Tarragona
Veure fitxa
10

Els secrets de la taula periòdica

Les doctores White i Black discrepen sobre si la taula periòdica és el millor sistema d’ordenació. Demà dijous 14 de novembre a les 18 hores vindran a la sala d’actes del Centre Cultural de Cambrils per desvetllar alguns dels secrets que s’amaguen darrera dels àtoms i els seus compostos. L’espectacle científic, recomanat per nens i nenes a partir de 9 anys, està organitzat per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament…

14 Novembre

18:00h

Cambrils

Centre Cultural de Cambrils
Veure fitxa
11

VIDA EXTRATERRESTRE. REALITAT O FICCIÓ?

La vida no és un do diví que ens ha estat atorgat per un de la multitud d'éssers totpoderosos (i invisibles) als que anomenem Déus i que han estat generats per la nostra visió del mon. Els elements químics necessaris per la vida es troben a molts planetes i satèl·lits del nostre sistema solar (i arreu de l'univers!). Les condicions per a què aparegui la vida no són tan freqüents, però hi ha un bon grapat de…

15 Novembre

18:00h

Tarragona

Centre sociocultural de la Part Alta
Veure fitxa
12

ESPECTACLE

Ponents - Drs. Miquel Duran i Josep Duran, professors del Departament de Química de la Universitat de Girona El divendres 15 de novembre a les 7 de la tarda tindrà lloc, a la Facultat de Química de la Universitat Rovira i Virgili, l'espectacle "Secrets de Mendeléiev" a càrrec del grup 2Duran+. Aquesta xerrada s'emmarca dins les activitats de la Setmana de la Ciència que organitza la Universitat de Girona i coincideix amb…

15 Novembre

19:00h

Tarragona

Tarragona
Veure fitxa
13

SETMANA DE LA CIÈNCIA: Els últims neandertals

Sabíeu que al barranc de la Boella s’han trobat eines fabricades per neandertals? Que sabem d’aquesta espècie? Quines teories científiques existeixen sobre l’extinció d’aquests homínids? Miquel Guardiola, responsable de l’Àrea de Socialització de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució social (IPHES) respondrà de manera didàctica i pràctica a totes aquestes preguntes…

16 Novembre

11:00h

La Canonja

Mas de l'Hort de l'Abeurador
Veure fitxa

Més propostes familiars?

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance