circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Visita gratis el patrimoni de Tarragona el dia de Santa Tecla

El calendari marca que aquest 23 de setembre, dia de Santa Tecla i patrona de Tarragona, és festiu a la ciutat. Cau en dimecres, per tant, la idea de fer de pont és complicada, tant pel davant com pel darrere. Tot i això, tenim un dia per gaudir al màxim del nostre del temps lliure i planificar bé què podem fer, tant en família com amb el nostre cercle d'amics. 

Com cada any per Santa Tecla, els recintes patrimonials de Tarragona obren les seves portes i l'entrada serà gratuïta. L'horari de visita és de 09.30 a 14.00h, i a la tarda estarà tancat. 

Us proposem una sèrie de visites amb entrada gratuïta, tant si sou de Tarragona com si veniu de pobles veïns.

1. Visita gratuïta a la Tarraco Romana: Amfiteatre, Circ, Muralles, etc.
2. Visita gratuïta a les cases nobles de Tarragona: Casa Castellarnau i Casa Canals
3. Visita gratuïta al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona


Som-hi!

1. Visita gratis l'Amfiteatre, les Muralles, el Circ romà...

El conjunt patrimonial de Tarraco obre les seves portes en el dia de la patrona de la ciutat. Us proposem viatjar 2.000 anys enrere i endinsar-vos en l'època en què Tarraco lluïa el seu esplendor dins de l'Imperi Romà. 
Gaudeix tot descobrint el conjunt patrimonial de la Tarraco Romana, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. 

Podreu visitar la Tàrraco Romana i l'entrada a tots els recintes és gratuïta. 
L'horari és de 09.30 a 14.00h, i a la tarda estarà tancat

Què puc visitar?
- La Maqueta de la Tàrraco Romana
- Circ romà
- Muralles
- Amfiteatre
- Fòrum de la Colònia
- Necropòlis
- Teatre Romà 


 

2. Visita gratis les cases nobles de Tarragona: la Casa Castellarnau, Casa Canals

Casa Canals. Foto: Manel R. Granell

El dia de Santa Tecla, 23 de setembre, podeu visitar gratis la Casa Castellarnau i la Casa Canals de Tarragona, dues de les cases nobles situades a la Part Alta de la ciutat. (L'horari és de 09.30h a 14.00h, i a la tarda estarà tancat)

- La Casa Castellarnau, una de les famílies més influents de la ciutat (C/Cavallers, 14)

La Casa Castellarnau es va construir a inicis del segle XV. L'any 1542 hi va viure l'emperador Carles I durant la seva estada a Tarragona.
La casa conserva al seu interior estructures arquitectòniques de diverses èpoques. A la planta baixa s’hi observen tota una sèrie d'arcs apuntats datats entre els segles XIV i XV. De la mateixa època és el pati i l'escala de volta amb columnes i capitells gòtics. Durant el segle XVIII l'edifici fou adquirit per Carles de Castellarnau i sofrí importants canvis a la façana i en la seva distribució interna.

A la planta noble hi destaquen diverses estances amb mobiliari dels segles XVIII i XIX. L’espai més emblemàtic és el saló de ball, que presenta un sostre decorat amb pintures de temàtica mitològica realitzades pel pintor provençal Josep Bernat Flaugier a finals del segle XVIII.

- La Casa Canals, una casa senyorial amb unes vistes privilegiades des de la terrassa

La Casa Canals, emplaçada entre el passeig de Sant Antoni, el carrer Granada i la plaça de Sant Antoni, és una de les poques cases senyorials de Tarragona que s’ha conservat amb integritat fins els nostres dies. És un habitatge noble d’època moderna, del mateix estil que la Casa Castellarnau.

Es dóna la circumstància, però, que està edificada aprofitant la muralla romana construïda durant la segona meitat del segle II aC i que a la primera planta hi ha restes d’una casa del segle XIV. A més, hi ha un refugi de la Guerra Civil. El visitant pot gaudir de la planta noble, del jardí i de la terrassa amb una vista privilegiada, situada damunt de les muralles. La segona planta està habilitada com a sala de conferències, mentre que les plantes superiors allotgen diferents exposicions temporals.
 

3. Visita gratis els museus de Tarragona: Museu Nacional Arqueològic i el Museu del Port de Tarragona

El dia de Santa Tecla també podreu descobrir la història de Tàrraco al Museu Nacional Arqueològic amb entrada gratuïta. (Horari: de 10.00 a 14.00h. A la tarda estarà tancat)

La nina d’ivori, la Medusa, l’Antínous, l’emperador Luci Ver… aquestes i les peces més representatives del MNAT es poden veure en aquesta exposició de síntesi de la història de Tàrraco a les instal·lacions del Moll de Costa del Port.

L’exposició “TARRACO/MNAT” s’instal·la a l’antiga Estació Marítima, que va veure durant anys l’arribada i sortida de passatgers del Port de Tarragona. L’any 1986, aquest espai, juntament amb el conjunt d’instal·lacions del Moll de Costa, va deixar la seva funció de serveis vinculats al Port per obrir-se a la ciutadania i esdevenir una marca cultural de la ciutat.
 
Poc queda ja de l’enclau natural que va afavorir el desembarcament dels romans i el desenvolupament de la capital de la Hispània Citerior.
 
Fa més de 2.000 anys que els romans van aixecar les primeres construccions portuàries artificials. Des de llavors, el port ha estat, amb més o menys fortuna, via d’entrada i sortida de productes, idees i persones.

La fisomia actual del Port es va començar a dibuixar al segle XVIII i es va definir a cavall dels segles XIX i XX. No només com espai per al tràfic de mercaderies, sinó també com a port pesquer, al voltant del qual es va aixecar el barri del Serrallo.
 
A partir de 1959, el Port va experimentar una forta transformació. La instal·lació de la indústria petroquímica, l’augment d’activitat i l’adequació a les noves tècniques de transport van comportar una ampliació i una reestructuració del Port que, alhora, van afavorir la recuperació del Moll de Costa per a la ciutat de Tarragona.

Avui, el MNAT és veí del Museu del Port, la sala d’exposicions del Tinglado 1 i el Tinglado 2 Centre d’Art al Moll de Costa.

Just al sortir del Museu Nacional Arqueològic podeu visitar el Museu del Port, durant el matí, que es troben a tocar. 

El Port de Tarragona va transformar el Moll de Costa per a ús ciutadà. La ubicació del Museu del Port de Tarragona en aquest espai avala que sigui l'equipament encarregat de la preservació i divulgació del patrimoni marítim i portuari de la nostra costa.

L’any 2000, l’antic magatzem de Refugi 2, construït a mitjan segle XX, va ser l’edifici idoni per acollir el Museu, atès el gran volum dels objectes a exposar, així com l’amplitud d’espai d’aquesta antiga nau de dipòsit de mercaderies.

Us proposem fer un recorregut per la història del Port a través del temps, des que els romans hi desembarcaren fins a l’actualitat. El port comercial, el pesquer i l’esportiu hi són representats, mitjançant les tipologies d’embarcacions, els sistemes de càrrega, les mercaderies, els oficis tradicionals, els senyals marítims…, és a dir, la vida als molls. Tots aquests aspectes de l’activitat d’un port, com el nostre, es desenvolupen en les propostes educatives i de lleure familiar que es porten a terme en tallers i activitats que cal reservar prèviament (museuport@porttarragona.cat).

Escapades amb nens a prop de Tarragona

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance