Cap de setmana a Tarragona
Dissabte 14 de desembre
Dissabte 14 de desembre 18h Teatret del Serrallo Concert de Nadal solidari Yamaha Music School
14 Desembre
00:00-00:00hTarragona
Moll de CostaDissabte 14 de desembre
ARBRE DELS DESITJOS De 10 a 12 h Ajuntament de Tarragona Acte de guarniment conjunt de l'arbre de Nadal que presideix l'entrada a l'Ajuntament per una representació de l'alumnat de 4t de primària i educació especial del municipi. Adreçat a infants de +3 anys Gratuït LA CALÒRICA: BIO TIPS, TEATRE CRÍTIC I INCISIU D’11 a 13 h Espai Jove Kesse Una guardonada companyia ofereix un teatre ambiciós, compromès,…
14 Desembre
10:00-21:30hTarragona
TarragonaContacontes " El Caganer"
En aquest conte els més petits descobriran la figura del caganer! EI, MENUTS I MENUDES! EL PATUFET US ACOSTA LES TRADICIONS MÉS BONIQUES DEL COSTUMARI CATALÀ. EN AQUEST CONTE DESCOBRIREU UNA DE LES TRADICIONS NADALENQUES MÉS IMPORTANTS DE CASA NOSTRA: LA FIGURA DEL CAGANER. A càrrec dels autors, Roger Roig i Hugo Prades.Organitzat per:Abacus Cooperativa
14 Desembre
12:00-13:00hTarragona
TarragonaDiumenge 15 de desembre
Diumenge 15 de desembre 11 h. Teatret del Serrallo Taller de cianotípies De 18 a 24 h. Tinglado 1 Marató de 3CAT Malalties respiratòries
15 Desembre
00:00-00:00hTarragona
Moll de CostaDiumenge 15 de desembre
CONVERTIU-VOS EN ROMANS PER UN DIA! De 10.45 a 11.45 h Espai Turisme, carrer Major, 39 A través d’un joc en família, descobrirem com era la gent que va viure a Tàrraco fa 2.000 anys. Activitats familiars Gratuït AMB P DE PALLASSO D’11 a 14 h Serrallo Amb unes gotes de màgia, un polsim de bogeria, la bona companyia del mestre Vallcorba i el seu inseparable colom Jordi, la farem grossa! Adreçat a tots els públics Gratuït TRANSHUMÀNCIA D’11…
15 Desembre
10:00-20:00hTarragona
TarragonaDijous 12 de desembre
Dijous 12 de desembre al Museu del Port Exposició “Marines tarragonines” Del 12 de desembre de 2024 al 9 de febrer de 2025
Tarragona
Moll de CostaMaqueta de la Tàrraco romana
Maqueta elaborada pel Museu d'Història de Tarragona, on es representa la ciutat romana de Tàrraco a l'època del seu màxim espendor (segle II d. C.). Com arribar-hi amb transport públic: Ubicada a l’Antiga Audiència (Pl. Pallol), podem arribar-hi amb la línia L22, parada Portal del Roser. Consulta al web de l'EMT totes les línies: http://emtanemambtu.cat/about/linies/
Tarragona
Plaça del PallolMuralles
Al segle II a. C. es va dotar Tàrraco d'una gran muralla que delimitava el perímetre urbà. La seva longitud era d'uns 3.500 m., dels quals se'n conserven actualment 1.100, que envolten el Casc Antic. La part més interessant es pot visitar al Passeig Arqueològic, on es poden observar diversos panys perfectament conservats, que mostren el sòcol particular de blocs megalítics, així com dues de les sis portelles i una porta d'accés…
Tarragona
Av. CatalunyaTemple (Recinte de Culte)
En la segona meitat del segle I d. C. l'acròpoli de la ciutat es va monumentalitzar amb la construcció del Fòrum provincial i el circ, que, amb una superfície de 7,5 hectàrees, és el complex més gran d'aquest tipus de tot el món romà. El Fòrum provincial s'estructurava en dues places a diferents alçades. La plaça superior (recinte de culte) estava envoltada d'un pòrtic, del qual queden notables…
Tarragona
Pla de la SeuFòrum Provincial (Pl. del Pallol)
La plaça inferior del Fòrum provincial era un enorme recinte rectangular de 318 x 175 m., envoltat per tres costats d'una estructura complexa de pòrtics. L'interior estava ornat probablement amb jardins i nombroses estàtues, de les quals resten molts pedestals amb inscripció, per exemple, al carrer Merceria. Actualment es poden observar restes d'aquests pòrtics als edificis de l'Antiga Audiència (torre sud occidental, amb portes…
Tarragona
Plaça del PallolFòrum Provincial (Pl. del Fòrum)
La plaça inferior del Fòrum provincial era un enorme recinte rectangular de 318 x 175 m., envoltat per tres costats d'una estructura complexa de pòrtics. L'interior estava ornat probablement amb jardins i nombroses estàtues, de les quals resten molts pedestals amb inscripció, per exemple, al carrer Merceria. Actualment es poden observar restes d'aquests pòrtics als edificis de l'Antiga Audiència (torre sud occidental, amb portes i escalinates),…
Tarragona
Plaça del FòrumFòrum Provincial (Pl. del Rei)
La plaça inferior del Fòrum provincial era un enorme recinte rectangular de 318 x 175 m., envoltat per tres costats d'una estructura complexa de pòrtics. L'interior estava ornat probablement amb jardins i nombroses estàtues, de les quals resten molts pedestals amb inscripció, per exemple, al carrer Merceria. Actualment es poden observar restes d'aquests pòrtics als edificis de l'Antiga Audiència (torre sud occidental, amb portes…
Tarragona
Plaça del ReiCirc
Al circ es disputaven les carreres de carros, generalment de dos cavalls (bigues) o de quatre (quadrigues). El circ de Tarragona està entre els més ben conservats d'Occident, tot i que gran part de la seva estructura continua oculta sota vells edificis del segle XIX. Actualment es pot visitar l'extrem oriental, on a més de la façana monumental i les grades, poden contemplar- se les voltes de Sant Hermenegild i de l'Enrajolat. Ha quedat al descobert un altre…
Tarragona
Rambla VellaAmfiteatre
L'amfiteatre era un edifici per a espectacles de lluites de feres, de gladiadors i execucions públiques. El de Tàrraco fou construït a principis del segle II d. C. i fou objecte de reformes l'any 221, com indica la inscripció de 140 m., la més llarga de tot l'Imperi, que coronava el pòdium. Actualment es conserva part de la grada tallada a la roca, molt erosionada, i una part de la grada meridional, aixecada sobre voltes de formigó.…
Tarragona
Amfiteatre de TarragonaMuseu Nacional Arqueològic
Va néixer el segle XIX com a resultat de la unió de dos museus: el de la Comissió de Monuments i el de la Societat Arqueològica Tarraconense. Ubicat a la cèntrica plaça del Rei, conté una valuosíssima col·lecció de restes romanes, entre les quals destaquen fragments arquitectònics, escultures, inscripcions, mosaics, ceràmiques, etc., procedents de la mateixa Tarragona. Al soterrani es pot contemplar també un…
Tarragona
Plaça del ReiFòrum de la Colònia
El Fòrum era el centre de la vida ciutadana. Al voltant d'una gran plaça s'aixecaven els principals edificis: la cúria, la basílica, els temples i moltes botigues. El Fòrum de Tàrraco es va destruir pels eixamples del segle XIX, i només en resta la basílica, estructurada com un gran edifici de tres naus separades per columnes. Un altre sector de les ruïnes que es poden visitar mostra la part posterior del temple capitolí,…
Tarragona
Fòrum de la ColòniaNecròpolis Paleocristiana i Conjunt Paleocristià del Francolí
Al voltant d'una de les vies de sortida de la ciutat es va formar, a partir de mitjans del segle III d. C., un cementiri que va créixer considerablement des que hi foren enterrades les restes de sant Fructuós. La comunitat cristiana va fer-ne de la tomba un santuari i va construir-hi dues basíliques a principis del segle V, a més d'altres edificis i nombroses tombes (mausoleus, sarcòfags, laudes musives, etc.). Actualment es pot visitar una àrea…
Tarragona
NecròpolisAqüeducte, Pont del Diable
Arribar als peus del Pont del Diable és sinònim de quedar-se sense paraules. Al segle I es van construir dos llargs aqüeductes per abastar d'aigua la ciutat. El primer prenia l'aigua del riu Gaià i tenia una longitud d'uns 40 km. El segon la prenia del Francolí i en tenia 15. El tram més espectacular conservat pertany a aquest últim aqüeducte i és un pont d'uns 200 m. de llarg i 26 d'altura màxima, que salvava…
Tarragona
AqüeducteCasa Canals
La Casa Canals, emplaçada entre el passeig de Sant Antoni, el carrer Granada i la plaça de Sant Antoni, és una de les poques cases senyorials de Tarragona que s’ha conservat amb integritat fins els nostres dies. s dóna la circumstància, però, que està edificada aprofitant la muralla romana construïda durant la segona meitat del segle II aC i que a la primera planta hi ha restes d’una casa del segle XIV. A més, hi ha un refugi…
Tarragona
Casa CanalsCasa Museu Castellarnau
A l'edat mitjana, el carrer Cavallers era el de la noblesa. Hi havia les cases i palaus de les principals famílies de la ciutat. Al número 14 hi ha la de la família Castellarnau, conservada com a museu. Destaca el pati, amb una escala de volta i columnes gòtiques. Una visita virtual
Tarragona
Casa Museu Castellarnau